tanja-ahola_mv.jpg

Kaipaatko vahvoja ja koskettavia kuvia elämästäsi, pintaa syvemmältä? 

  • Valokuvataiteen maisteri, 1998, Aalto Yliopisto

  • Taidemaalariliiton jäsen vuodesta 2018.

  • Valokuvannut ihmisiä, mm. teatteri-, tanssi- ja musiikkitaiteen tekijöitä ja teoksia vuodesta 1995. Yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. Ryhmäteatteri, Kansallisteatteri, Tero Saarinen Company, Alpo Aaltokoski Company ja Q-teatteri.

  • Maalaukset olleet laajasti esillä taidenäyttelyissä. mm. Galleria Katariina, Galleria Artika, Galleria Kookos, BELA Biennial.

  • CV:n voit katsoa tästä

Olen valokuvaaja, kuvataiteilija ja kahden tyttären äiti, kumppani ja intohimoinen tanssin harrastaja. Pyrkimys kauneuteen on elämääni ohjaava arvo. Valokuvat ja maalaukset ovat minulle tapoja aistia ja ymmärtää ympäristöäni ja paikkaani siinä. Olen herkkä tunnelmille ja rohkea antautumaan niiden kuljetettavaksi.

 

Eletyn elämän myötä olen kasvanut herkkyyteni kokoiseksi. Siitä on  tullut arvokas voimavara kohdata ihmiset ja tehdä työtä – valokuvata ja maalata. Se tuntuu tärkeältä tässä ajassa. Kauneus voi olla kaaoksen vastavoima. 

Olen syventänyt ymmärrystäni ihmisestä opiskelemalla taideterapiaa ja tutkimalla eri terapiamuotoja; kuten hahmo- ja liiketerapiaa.

Läsnäolo ja kohtaaminen ovat työskentelytapani keskiössä. Hienovarainen kauneus meissä näyttäytyy vain pakottamatta, silloin kun sille on tarpeeksi tilaa. Ne ovat intensiivisiä hetkiä, joissa kuviin ja maalauksiin voi tallentua jotain sellaista, mitä silmä ei näe mutta sydän tuntee. ​​